Modenieuws najaar 2018

Kleurrijke en opvallende mannenmode met een sterk klassiek tintje
Formele kleding wordt meer casual. Tegelijkertijd is klassiek weer in de mode. Een bijzondere tegenstrijdigheid zorgt voor veelzijdige collecties. Kostuums met een casual pasvorm versus nieuwe wool-look-a-like ‘pantalons’. Lange wollen ruitjassen versus statement truien met grote merknamen. De mannenmode voor dit najaar staat bol van de eigenzinnigheden en kleur.  

Kleurrijke mix en match collecties
De primaire kleuren rood en geel spelen een grote rol in de mannenmode dit najaar. En niet als bijrol in voornamelijk accessoires of details. Truien, pullovers, sweaters en jassen zijn volop verkrijgbaar in eigeel of okergeel. Ook zien we veel groen en een beetje oranje terug in de nieuwe collecties. De laagjestrend zorgt ervoor dat veel verschillende kleuren met elkaar worden gecombineerd. Het mixen van kleuren (en ook van materialen en stijlen) is dé trend voor dit najaar.

Statement sweaters en koltruien
Pullovers blijven een makkelijk item voor de kledingkast. Kies dit najaar een pullover met pocketzakje en opgestikte labels. Een echte musthave is de statement sweater. Bij voorkeur in geel, groen of rood met een flinke tekst of patch. Ook de truien, grof gebreid met rits in de col, zijn verkrijgbaar in uiteenlopende patronen en kleuren.

Casual ‘pantalon’ voor elke gelegenheid
We zien de ‘pantalon’ dit najaar steeds meer in kleine werkjes of ruit.  Naast de ‘pantalon’ zijn er veel sportspants verkrijgbaar met de stijl uit de eighties sportcultuur. Gemaakt van fijne, elastische materialen en in een sportieve pasvorm.

Klassieke touch in de jassencollecties
Naast de parka, het sport of bomberjack en de softshell jacks is de lange manteljas weer in opkomst. Deze reikt tot halverwege het bovenbeen en is gemaakt van fijne wolkwaliteiten. De mantel is verkrijgbaar in strepen, ruiten en een hele range unikleuren. Hoewel de mantel van oudsher een klassiek item is, worden ze dit najaar ook vooral veel in casual outfits gedragen.

Nieuwsgierig geworden? Dan is het hoog tijd voor een bezoek aan Van Westen uit Goes. Met veel inkoopervaring in huis hebben wij weer de beste artikelen geselecteerd. Onze mode-adviseurs kennen de nieuwe collecties door en door en helpen u met een goed combinatie-advies. Een eigen naaiatelier zorgt ervoor dat alle lengtes goed zijn of getailleerd daar waar gewenst. Kom gerust vrijblijvend kijken en passen.

Ontwerp & realisatie: Nilsson