Dresscodes

DressCodes

Wat draag je bij welke gelegenheid? Bij bepaalde gelegenheden zijn bepaalde kledingvoorschriften gewenst. Van Westen kan jou altijd adviseren over de juiste outfit.
Een overzicht van gelegenheidskleding:

Bruidegom

Als bruidegom ben je natuurlijk een van de twee sterren van het feest. Daarom is het belangrijk dat je een mooi trouwpak draagt met een stropdas of plastron, aangekleed met pochet, gilet en manchetknopen. Belangrijke details zoals de juiste schoen met de juiste riem mogen niet vergeten worden. Voor meer informatie kun je bij bruidegom kijken.

Bruiloftsgast

Als bruiloftsgast is het gebruikelijk dat je in een net pak met overhemd gekleed gaat.

Gala / Black Tie

Wanneer je naar een gala gaat is het gebruikelijk dat je in een zwarte smoking gekleed gaat. De smoking wordt afgemaakt met een zwarte vlinderstrik en een wit pochet.

Begrafenis

Het gebruik is dat je, wanneer je naar een begrafenis gaat, een donker kostuum aantrekt. Als je niet precies weet hoe je je moet kleden naar een bepaalde begrafenis zorg dan dat je in ieder geval niet te casual en in een gedekte kleur gaat.

Casual

Bij deze dresscode is het de bedoeling dat je wat minder nette kleding draagt. Wanneer de dresscode casual voor een bruiloft is opgegeven, wordt er van je verwacht dat je in een casual colbert, met overhemd zonder stropdas op een casual broek verschijnt.

Tenue de Ville

Dit is een mooie Franse benaming voor stadskleding. Voor de man is het gewenst dat hij een net pak draagt met een overhemd en stropdas. Kies voor geklede leren schoenen met een bijpassende riem.

Jacquet

Een jacquet bestaat uit een zwarte, lange jas en een gestreepte broek. Daaronder wordt een wit overhemd met dubbele manchet gedragen. Een jacquet wordt gecombineerd met een grijs of zwart gilet en een grijze, zwarte of witte das. Als accessoires kun je nog kiezen voor grijze handschoenen, een hoge hoed en gladde, zwarte schoenen.

Avondkleding

Kies voor een rokkostuum of een smoking. Het kostuum moet sowieso donker zijn van kleur.

Cocktailkleding

Als de dresscode van een feest cocktail is wordt er van de man verwacht dat hij een donker pak draagt.

Ontwerp & realisatie: Nilsson